Naci Kesener
Kısa ve uzun sopa, yakın savunma; silahsız fiziksel savunma teknikleri üzerine çalışan eğitmenimiz, yaklaşık 10 yıldır günde ortalama 2 saat antrenman yaparak kendi kişisel gelişimini sürdürmektedir. SAVAS’ı en ideal savunma tekniğine dönüştürmek için sürekli yeni hareket stratejileri ve fiziksel uygulamalar üzerine düşünüp bilgilerini güncellemektedir. Eğitmenimiz, öğrencilerinin teorik ve pratik anlamda daha iyi bir seviyeye gelebilmelerini sağlamak için, Türk Savaş Sanatlarında bir ilk olarak savunmanın nörobiyolojisi, psikolojisi ve fizyolojisi üzerine araştırmalar yapmaktadır. Konuları kendisine özgü üslubuyla basit ve akıcı bir yöntemle ele alan eğitmenimiz, öğrencilerini motive etme ve kendilerine güvenme konusunda oldukça başarılı olup savunma tekniklerini kolayca içselleştirebilmelerini sağlamaktadır. Böylece onları, olası bir tehdit veya saldırı karşısında hızlı cevap verebilecekleri bir savunma mekanizmasına dönüştürebilmektedir. Eğitmenimize göre rakip karşısında savunmanın tehlikeye girmesine neden olan ilk etken korku psikolojisidir. Bu yüzden bu psikolojiyi doğuran sebepleri ve bizi nasıl etkilediğinin üzerinde durarak korkuyla baş edebilmenin yollarını izah etmeye çalışır. Bir diğer etken de kaostur. Düzensiz ve karmaşık sokak saldırılarına karşı savunmayı işlevsel hale getirebilmek için “Savaş Sanatında Kaos” adlı bir kuram ortaya koymuş, bunun üzerine SAVAS’a özgü olan “Zihin Bloke Tekniği” adlı bir savunma teorisi geliştirmiştir.
M. Hakan Özhendekçi
SAVAS’ın kurucu üyesi ve ilk öğrencisi olan eğitmenimiz, Naci Kesener ile birlikte 5 yıl yakın savunma, kısa ve uzun sopa üzerine çalıştıktan sonra eğitim vermeye başlamıştır. Şu an çalışmalarını, ikamet ettiği Muğla’da sürdüren eğitmenimiz özellikle kısa sopa, disarm (rakibi silahsızlandırma), yakın savunmada kilit tekniklerindeki becerisi ile öne çıkar. Zarif ve akıcı ders anlatımıyla öğrencileri ile arasında sıcak bir iletişim kurarak onların yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda oldukça başarılıdır. Tehlike ve saldırı sırasında son derece yüksek düzeyde psikolojik hakimiyet becerisi olan eğitmenimiz aynı zamanda yaşamını başarılı bir müzisyen ve besteci olarak sürdürmektedir. Kendisi İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliğinden mezundur.
Görkem Baharoğlu
SAVAS’ın ilk öğrencilerinden Görkem Baharoğlu, Naci Kesener ile 4 yıl çalıştıktan sonra çalışmalara kendi başına devam etmeye başlamıştır. Uzun sopaya olan hakimiyeti, yakın savunma konusundaki yetenekleri ile farkını ortaya koyan eğitmenimiz, ders anlatımındaki dingin duruşu ile dikkat çekmektedir. Bu özelliği ile öğrencileri tarafından benimsenen eğitmenimiz aynı zamanda konservatuar mezunu olup ses teknolojileri üzerine de master yapmış deneyimli bir gitarist ve eğitmendir. Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren eğitmenimizin en büyük tutkularından biri de Leauge Of Legends’dır 🙂